Over mij....

Anette de Meij (1967)

 

Vanaf mijn 6e jaar zijn de paarden een belangrijk onderdeel in mijn leven. Ze zorgen  voor momenten van rust  in mijn soms drukke bestaan.

 

Tot aan de geboorte van mijn dochter was ik werkzaam als pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Tot een herseninfarct mijn leven letterlijk op zijn kop zette....Een aantal jaar later werd onze zoon geboren.  Aan zijn vroeg geboorte hield hij een hersenbeschadiging over en had ik zelf last van NAH (niet aangeboren hersenletsel) gerelateerde klachten.

Door deze gebeurtenissen ben ik mij gaan verdiepen in de hersenen en volgde de HBO opleiding BSM-de Jong therapie ( Brain Stimulating Methods) voor kinderen met gedrag, leer en motorische problemen. In 2010 heb ik hiervoor mijn theorie diploma behaald. Ondertussen was ik eigenaresse geworden van een prachtige IJslandse merrie. Zij kon mij als geen ander "spiegelen". Onrust bij mij betekende onrust bij haar. Zij zorgde er voor dat de focus meer ging naar mijn gevoel dan dat ik in mijn hoofd bleef zitten. Juist die omslag van denken naar voelen maakt het werken met paarden zo waardevol. 

 

De wens om een combinatie mens , kind en paard naar het werkveld te maken groeide en heeft mij er toe gebracht om in 2015 te starten met de opleiding Equine Assisted Coach aan de Keulseweg te Pijnacker.

Inmiddels ben ik gecertificeerd level 1 coach en heb ik in april 2017  het verdiepingsjaar  afgesloten en mijn certificaat behaald voor level 2.  Om mij verder te kunnen ontwikkelen en specialiseren als professioneel coach zijn er regelmatig intervisie bijeenkomsten en bijscholingsdagen waaraan ik deel neem.

 

Sinds januari 2017 mag ik mij ook Pony Power voor Kids trainer noemen en trainer Paardenkracht voor pubers, twee afzonderlijke cursussen, beiden speciaal gericht op de sociaal-emotionele ontwikkeling van het jongere kind (vanaf 6 jaar) en de puber. Zie voor meer informatie en data over deze cursussen verder op de site!

 

 

De opleiding Equine Assisted Coach aan de Keulseweg is door de NOBCO ( Nederlandse Orde voor Beroepscoaches) geaccrediteerd op practitioner niveau.

 

Samvinna coaching is geregistreerd bij KREAC, het kwaliteitsregister voor de equine assisted coach.

KREAC hanteert een beroepscode afgestemd op het coachen met hulp van paarden.