Over mij....


Anette de Meij (1967)

Opgegroeid in Middelburg, de hoofdstad van de provincie Zeeland. Al van jongs af aan was ik graag buiten in de natuur. Dieren waren en zijn altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Toen ik op mijn 6e jaar "eindelijk" op paardrijles mocht, was ik zielsgelukkig. Het rijden was voor mij niet het belangrijkste, maar er gewoon zijn, in het moment, tussen en met de paarden.  Gedurende mijn hele leven hebben de paarden altijd een belangrijke rol gehad. Zeker in onze 24 uurs samenleving waar je bijna altijd bereikbaar bent via smartphones is het prettig om een plek te hebben waar je je terug kunt trekken.

 

Tot aan de geboorte van mijn dochter in 2000 was ik werkzaam als pedagogisch medewerkster in de kinderopvang. Tot een herseninfarct in het kraambed mijn leven letterlijk op zijn kop zette. Een aantal jaren later werd ik opnieuw moeder van een te vroeg geboren zoon. Door zuurstoftekort heeft hij een hersenbeschadiging, ook wel cerebrale parese genoemd. Door deze 2 heftige gebeurtenissen in mijn leven wilde ik "alles" weten en leren over de hersenen en hun werking. Via mijn zoon kwam ik in contact met een BSM therapeut (Brain Stimulating Methods), een therapie voor kinderen met leer, gedrag en motorische problemen en zag dankzij deze therapie vooruitgang.  Dit deed mij besluiten om zelf de 3 jarige HBO opleiding voor BSM therapeut te starten. In 2010 behaalde ik mijn theoriediploma.

 

Inmiddels was ik eigenaresse geworden van een prachtige IJslandse merrie die mij als geen ander kon spiegelen. Onrust bij mij betekende onrust bij haar. Dat maakt het samen zijn met paarden ook zo bijzonder, ze leren je om meer naar je gevoel te luisteren ipv dat je alles beredeneert vanuit het hoofd. In de jaren hierna ontstond bij mij de wens om een combinatie te kunnen maken tussen het werken met mensen, kinderen en paarden en kwam ik uiteindelijk bij de Keulseweg in Pijnacker terecht waar ik de opleiding Equine Assisted Coach startte in 2015. Inmiddels ben ik gecertificeerd level 1 en level 2 coach. In 2017 heb ik als aanvulling nog de Ponypower voor Kids en Paardenkracht voor pubers gevolgd, twee afzonderlijke trainingen gericht op het jongere kind en de puber. Verder blijf ik mijzelf ontwikkelen door deelname aan intervisie en investeer regelmatig in deskundigheids bevorderende activiteiten. Onlangs rondde ik mijn driejaarlijkse certificatie-update af. 

 

Verder ben ik dit najaar begonnen bij de vereniging Hersenletsel met de training voor NAH ambassadeur om in de toekomst als ervaringsdeskundige meer bekendheid te kunnen gaan geven over de niet zichtbare gevolgen van NAH (niet aangeboren hersenletsel) Het verlies van werk, sociale contacten, je toekomstplannen.... Tijdens coachsessies met getroffenen of hun naasten zou ik graag een stukje mee willen lopen om te leren omgaan met een veranderd toekomstperspectief. Samen met de paarden in een prikkelarme omgeving gaan we op zoek naar nieuwe mogelijkheden en inzichten en ontdekken wat echt belangrijk voor je is.

 

De EAC opleiding is door de NOBCO/ EMCC EQA geaccrediteerd op practitioner niveau

Tevens ben ik opgenomen in het kwaliteitsregister Kreac. Ik maak gebruik van de Algemene Voorwaarden zoals beschreven in de Kreac.