team coaching

"Samen meer bereiken door elkaar anders te leren kennen"

 

Samen met jouw team actief aan de slag met een afwisselend programma waarin samenwerking en communicatie centraal staat? Een andere invulling geven aan een teamuitje dan een standaard "dag op de hei?" 

Coachen met hulp van de paarden is een krachtig hulpmiddel om mensen zich bewust te laten worden van eigen gedrag, talenten en mogelijkheden. Samen met een collega coach bieden wij jullie een unieke team dag aan. Informeer naar de mogelijkheden!

 

 


Waarom team coaching?

 

Vrijwel iedereen werkt in een team, groot of klein, met of zonder leider. De meeste teams hebben regelmatig overleg. Meestal gaat dat dan over de praktische taakverdeling: wat moet er gedaan worden en wie doet wat.

Minder vaak gaat het over de samenwerking zélf, de onderlinge communicatie of de visie van waaruit men werkt. 

En er zijn weinig teams die makkelijk praten over eventuele onderliggende irritaties of problemen in de samenwerking. Men gaat er meestal maar van uit dat het team vanzelf wel goed blijft functioneren zo lang iedereen maar deskundig en gemotiveerd is. Maar in team samenwerking moet met regelmaat geïnvesteerd worden, want samenwerking vraagt onderhoud! Een goedlopend team heeft namelijk een gigantisch potentieel waarin veel kwaliteiten en persoonlijkheden elkaar kunnen aanvullen en versterken.

 

Maar als je het gevoel hebt dat het niet zo lekker loopt in het team, of dat het anders zou kunnen. Of soms is de "match" tussen teamleden gewoon niet vanzelfsprekend. Of hebben jullie juist een goed geolied team, maar willen jullie als team meer inzicht krijgen in jezelf en je collega's en hoe zorg je ervoor dat de sfeer goed blijft?

Team coaching met paarden maakt deze zaken bespreekbaar op een constructieve, maar speelse manier.

 

Doel van een team dag kan zijn:

* verbeteren van de onderlinge communicatie, oefenen met het geven en ontvangen van feedback

* het beter benutten van de diverse kwaliteiten van de teamleden

* groter onderling vertrouwen en openheid

* bespreekbaar maken van problemen in de samenwerking, irritaties en conflicten  

Teamsessie
Teamsessie